14 Ekim 2012 Pazar

DAVET VAARRRR...

Bugün üniversiteden arkadaşlarımla bizim evde toplandık. Mezun olalı dört yıl oldu. Arkadaşlarımla ara ara dışarıda görüşüyorduk zaten ama artık düzenli olarak ev gezmelerine gidip daha sık görüşme kararı aldık.
ve bakın ortaya neler çıktı... 


Size davet menümü söyleyeyim:

Mantarlı karnıyarık börek
Mercimek köftesi
Havuçlu kereviz salatası
Damla çikolatalı kek
Kadayıflı fındıklı muhallebi















                                       Size mantarlı karnıyarık böreğimin tarifini vereyim  ...
Bu  böreğin özelliği akşamdan yapıp, üzerine 1şişe maden suyu dökerek buzdolabında bekletmemizdir.
Bu şekilde börekler çıtır çıtır olacaktır. Kahvaltıya da bu böreği yaparak misafirlerinize bir jest yapabilirsiniz. Herkes '' voooovvv sabah sabah kalkıp bir de börek mi yaptın'' ve yedikten sonra da ''süper olmuş'' diyecektir.




 Malzemeler:

6 adet yufka
yarım kilo mantar
2 adet domates
1 adet orta boy kuru soğan
yarım margarin ya da tereyağ
2 bardak su
1 tatlı kaşığı şeker

üzerine sürmek için:
2 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 şişe maden suyu

Hazırlanışı:

Soğanları küp küp doğrayıp az sıvı yağda kavurun.Üzerine küp küp doğradığınız mantarlayı ekleyin.
Mantarlar suyunu bırakıp tekrar çekince, üzerine yine küp küp doğranmış domatesleri ekleyip kavurun. Tuz, karabiber ekleyip soğumaya bırakın.

Bir tavada yarım margarin ya da yarım tereyağını eritin ve 1 tatlı kaşığı toz şeker ekleyin. Soğuyunca 2 bardak su ekleyin. Bu sosu yufkaları ıslatmak için kullanacağız.

Bir tane yufkayı serin. Hazırladığımız sosu yufkaya sürün. Üzerine ikinci yufkayı serin. Ona da sosdan sürün. Yufkaları sigara böreği saracak gibi önce artı şeklinde dörde, sonra her bir parçayı ikiye bölüyoruz. Toplamda 8 üçgen parça olacak. Parçalara 1 yemek kaşığı mantar soteden koyarak sigara böreği sarar gibi ama gevşek olarak sarıyoruz. Bu işlemi tüm yufkalar bitene kadar yapın.

Yağladığınız tepsiye börekleri dizin. Üzerlerine bıçakla bir çizik atın. Bir şişe maden suyunu dökün ve bir gece    buz dolabında bekletin. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin. Yufkaları ıslatmak için kullandığınız yağlı sosdan kaldı ise pişirmeden önce böreklerin üzerine dökün. Bu böreklerin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
 Böreğimiz 220 derecede, 30-45 dakika kadar sürede  pişecektir...
afiyetler olsun....

Bu menüden merak ettiğiniz başka tarifler varsa siz isteyin ben yazayım ... :))











                                                         Veee Türk kahvesiyle kapanışşş...

Davetime cevap veren ,evime gelip beni mutlu eden ve güzel hediyeleri için arkadaşlarıma çoookkk teşekkür ediyorum...

                                                                                                                            HOŞÇAKALIN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...