5 Kasım 2012 Pazartesi

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ


   Şimdi bu haftanın tarifi geliyor  arkadaşlar...  Sıkı durun.... (bir çoşturma havası esti sanki blogda :)
Tatlılar daha çok istek aldığı için ve özellikle de bu tarif çok hafif ve farklı olduğu için sizlerle paylaşayım dedim. İnşallah herkes beğenir...  Hadi hemen başlayalım yapmaya ...





MALZEMELER:

1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
1 su bardağı fındık (robotta parçalanacak)
250 gr kadayıf
1 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

Sütü, unu, vanilyayı tencerede karıştırın ve ocakta koyulaşana kadar pişirin.
Biraz soğuyunca krem şantiyi ekleyin.
Bu karışımı mikserle 10 dakika çırpın ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir tavaya yağı alıp, kadayıfı ekleyip kısık ateşte kavurun.
Biraz pembeleşince fındık parçaçıklarını da ekleyip, birazda onlarla kavurun.
Ocaktan indirince 2 çorba kaşığı toz şeker ekleyip, karıştırın.




Borcamın altına kadayıfın yarısını serin.
Üzerine muhallebiyi dökün.
Üzerine tekrar  kadayıf  dökülecek ancak kadayıfların yumuşamaması ve çıtır çıtır olması için bunu servisten hemen önce dökün.  
Herkese afiyet olsun...




NOT: Bu tarif Eskişehir den çok sevdiğim Kevser Oluşan Ablam ın isteği üzerine yazılmıştır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...