31 Ekim 2012 Çarşamba

Nefis Haşhaşlı Tatlı Tarifi


                                                Nefis Haşhaşlı Tatlı Tarifi







Yemek Tarifinin Malzemeleri
Keki için:

3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı haşhaş
1.5 su bardağı un 
2 peket kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su

Üzeri için:
2 paket krem şanti
2 su bardağı  süt


Yemek Tarifinin Hazırlanışı

Yumurta ile şekeri çırpın.
Diğer tüm kek malezemelerini  de ekleyip, kek hamuru kıvamına getirin.
Bor camı yağlayıp keki dökün.
185 derecede , 30 dakika pişirin.
Kek ve şerbet ılıkken şerbet dökün.
 Soğuyunca krem şanti ile süsleyin.

AFİYETLER SİZİN OLSUN...

1 yorum:

  1. ooo haşhaşlı tatlı.. ilk defa görüyorum.. yapımı kolay mı? denemek istiyorum... çok güzel tarifler veriyorsunuz gerçekten..

    YanıtlaSil

BUNLARDA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...